“F1-bolides in 2017 tot vier seconden sneller door bredere banden”

Volgens Marco Tronchetti Provera van Pirelli zullen de nieuwe banden die in 2017 geïntroduceerd worden er voor zorgen dat de wagens zo’n vier seconden per ronde sneller zullen worden.

In Monaco stelde Pirelli aan de pers prototypebanden voor het seizoen 2017 voor. Voor het eerst waren in Monaco de bredere voor- en achterbanden te zien. Dat de banden er compleet anders uitzien omdat ze veel breder zijn was meteen duidelijk. De voorbanden gaan immers van 270 naar 320 millimeter en de achterbanden gaan van 325 naar 405 millimeter.

Naast het feit dat de banden een heel stuk breder zijn zullen ze er volgens Pirelli ook voor zorgen dat de F1-bolides heel wat sneller zijn, tot vier seconden per ronde volgens Pirelli.

“Het is een grote verandering. Op technologisch vlak is het voor ons aantrekkelijk. We willen natuurlijk zo goed mogelijke prestaties afleveren,” aldus Tronchetti Provera tegenover ‘Motorsport-Total.com’.

Aan de introductie van nieuwe banden gaat heel wat testwerk vooraf, zeker wanneer ook nog eens het formaat van de banden ingrijpend wijzigt.

“Om een bandenset voor een personenwagen te ontwikkelen werken we met onze klanten zo’n twee tot drie jaar samen. We testen de banden zo’n twintig tot vijfentwintig keer en dat voor een normale straatwagen,” verduidelijkt Tronchetti Provera. “In de Formule 1 worden maximale prestaties gevraagd. Zonder te testen zou dat compleet onmogelijk zijn.”

De nieuwe bredere banden zullen er voor zorgen dat de F1-bolides in 2017 een heel stuk sneller zullen zijn.

“Met deze banden kunnen de wagens zo’n vier seconden per ronde sneller worden. Het toont aan hoe belangrijk de banden zijn. Ze vormen het enige contact van de wagen met het baanoppervlak,” besluit Tronchetti Provera.

VIDEO: Wat is er nieuw aan de F1-banden in 2017?

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}