F1-bazen teleurgesteld over beperkt aantal toeschouwers in Monza

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De GP van Italië mag dan wel een incidentrijke en spectaculaire race geweest zijn, het aantal toeschouwers dat aanwezig was en live de race bekeek was dramatisch laag en dat is ook de F1-bazen niet ontgaan.

Slechts 16 000 tickets werden er verkocht voor de racedag, bijzonder weinig, zeker als je weet dat de race vorig jaar door corona zonder publiek moest verreden worden.

Omwille van coronamaatregelen mochten de organisatoren maximaal zo’n 55 000 toeschouwers verwelkomen en dat enkel op tribunes. De ticketverkoop werd bijzonder laag gestart en de ticketprijzen lagen opmerkelijk hoger. Ongetwijfeld twee belangrijke redenen voor de dramatische ticketverkoop en ook de F1-bazen zien dat met lede ogen aan.

“Waarom was er zo weinig publiek in Monza? Tijdens de kwalificatie op vrijdag was ik teleurgesteld toen ik naar de tribunes keek,” vertelde Todt tegenover het Italiaanse ‘Gazzetta dello Sport’.

“Ik zou teleurgesteld zijn als er de komende jaren niet op zijn minst één race in Italië op de F1-kalender zou staan. Maar het is een vraag voor Stefano Domenicali.”

Het huidige contract van Monza loopt tot in 2024 en volgens Stefano Domenicali is er geen garantie dat Monza als ‘historisch’ circuit daarna ook op de F1-kalender zal blijven staan.

“We zijn met de organisatoren aan het bekijken hoe we de grand prix kunnen herlanceren,” aldus Domenicali.

“Ik kan me moeilijk een F1 inbeelden zonder Monza, maar raceweekends zijn ook iets zakelijk en de economische return moet er zijn.”

Ook Ross Brawn liet verstaan het bijzonder jammer te vinden dat er zo weinig fans aanwezig waren.

“Monza is een geweldige plaats wanneer er bijzonder veel fans aanwezig zijn, ook omdat ze zo bijzonder loyaal zijn,” vertelt Brawn in zijn column voor de officiële F1-website.

“Ferrari won niet, maar ze waren zeer enthousiast omwille van de overwinning van Daniel Ricciardo, zeker gezien zijn Italiaanse achtergrond. De Tifosi hadden iemand om te volgen.”

“Ik heb het geluk gekend om op het podium te staan toen Ferrari won en het publiek gek werd. Het is moeilijk om dat te beschrijven.”

“Ik hoop dat we volgend jaar terugkeren naar een normale wereld en zodat we terugkeren naar deze unieke plaats.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022