F1-bolides Marussia onder de hamer

Een heleboel eigendommen van het Marussia F1-team gaan binnen enkele weken geveild worden.

Het zou gaan om wisselstukken, racepakken en zelfs racebolides. Zowel de wagens waar er de voorbije jaren mee geracet werd als de bolide voor volgend seizoen zullen verkocht worden.

De veiling vindt plaats in opdracht van curator FRP Advisory en zal plaatsvinden op 16 en 17 december in Banbury, de thuisbasis van het team. Een volledige catalogus van de stukken die geveild worden moet nog vrijgegeven worden maar in de aankondiging staat dat het gaat om onder andere de racewagens zonder motoren, trailers, kantoorartikelen, computers en een grote hoeveelheid wisselstukken. De motoren van de racebolides werden eerder al teruggegeven aan Ferrari en zitten daarom niet mee in de veiling. Ook een prototype van de wagen waarmee het team van plan was in 2015 te racen zou geveild worden.

Begin november werd Marussia failliet verklaard en de zoektocht naar een nieuwe koper leverde ook geen resultaat op. Deze veiling is dan ook een laatste middel om geld in te zamelen om de schuldeisers van het team af te betalen.

Geschreven door Catya Leroux

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print