“F1-bolides zijn te zwaar en daardoor zien ze er traag uit”

Volgens Renault F1-baas Cyril Abiteboul is de huidige generatie F1-bolides te zwaar en zien ze er ook te traag en onaantrekkelijk uit. Abiteboul vindt dan ook dat de Formule 1 daaraan iets moet doen.


Het gewicht van de F1-bolides is de voorbije jaren omhoog gegaan. Ook dit jaar wegen de F1-bolides enkele kilo’s meer dan vorig jaar: 740 kg in plaats van 733 kg, inclusief rijder maar zonder brandstof aan boord.

Toen er nog met V8-motoren werd gereden bedroeg het gewicht slechts 605 kg. Abiteboul ijvert er dan ook voor dat F1-bolides opnieuw minder moeten wegen.

“Ik ben gevoelig voor alles wat met gewicht te maken heeft,” aldus Abiteboul tegenover het Franse ‘Auto-Hebdo’.

“Het is iets waarvoor ik vaak ijver, het reduceren van het gewicht van een wagen. Zoiets verbetert de rijervaring en is ook goed voor het spektakel.”

“De F1-bolides zijn vandaag niet spectaculair genoeg en dat komt omdat ze te zwaar zijn. Niet iedereen is het daarmee eens. Toto Wolff bijvoorbeeld heeft een andere mening.”

“Persoonlijk vind ik dat F1-bolides krachtiger en lichter van gewicht moeten zijn.”

Abiteboul meent ook dat fans door het gewicht een verkeerd beeld hebben over de huidige F1-bolides. Die zien er te log en niet snel genoeg uit, dit ondanks het feit dat er heel wat ronderecords verbroken worden.

“In de derde sector in Barcelona, ter hoogte van de chicane, lijkt het alsof een F1-bolide veel te log en te zwaar is,” vindt Abiteboul.

“In die sector ondervindt een F1-piloot geen moeilijkheden en dat is net het probleem want dat geeft de indruk dat iedereen het kan. En dat is niet waar.”

“De F1 moet het gevoel van vroeger herstellen, zelfs visueel, zodat toeschouwers en ook tv-kijkers opnieuw een beter beeld krijgen.”

“Men moet opnieuw het gevoel krijgen dat het iets buitengewoon is dat weinigen kunnen,” besloot Abiteboul.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print