“F1-bolides zullen drie seconden sneller zijn”

Volgens bandenleverancier Pirelli zullen de F1-bolides dit seizoen opnieuw presteren op het niveau van de V8-motoren en tot drie seconden per ronde sneller zijn.

Er was het voorbije seizoen veel te doen rondom de tragere F1-bolides en het minder luide motorgeluid. Op sommige circuits bleven de F1-bolides amper de GP2-bolides voor, maar doorheen het seizoen verbeterde de snelheid van de F1-bolides wel.

De oorzaak daarvan waren de V6-turbomotoren die het voorbije seizoen geïntroduceerd werden. Die zorgden er weliswaar voor dat de F1-bolides een hogere topsnelheid wisten te behalen, maar ze waren wel trager in de bochten, waardoor de rondetijden alsnog trager waren.

Komend seizoen moet daar volgens Pirelli opnieuw verandering in komen. Pirelli introduceert nieuwe bandencompounds voor het F1-seizoen 2015 en volgens Paul Hembery zullen de wagens veel sneller zijn.

“Onze initiële data toont dat we enkele grote sprongen voorwaarts zullen zetten,” zei Paul Hembery, de motorsportbaas van Pirelli, tegenover Autosport. “De teams beschikken over de mogelijkheid om zaken te wijzigen, vooral wat de krachtbron en aandrijving van de wagen betreft. We verwachten dat er in Melbourne, of uiterlijk tegen China, in vergelijking met het voorbije seizoen serieus grote sprongen voorwaarts gemaakt worden.”

“Ik verwacht dat we twee tot drie seconden per ronde sneller zullen zijn,” besluit Hembery.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print