“F1-bolides zullen op Yas Marina Circuit zo’n 10 tot 15 seconden sneller zijn”

F1
F1

De GP van Abu Dhabi, de laatste race van het F1-seizoen, zal op een aangepast Yas Marina Circuit verreden worden. Uit simulaties blijkt dat de F1-bolides maar liefst 10 tot 15 seconden per ronde sneller zullen zijn.

Het Yas Marina Circuit kwam in 2009 op de F1-kalender maar sindsdien is er nooit iets aan layout van het circuit veranderd. De wijzigingen die in de aanloop naar de GP van Abu Dhabi gedaan worden mogen dan ook ingrijpend genoemd worden.

  • De chicane wordt verwijderd en de hairpin ter hoogte van bocht 7 wordt breder gemaakt
  • De vier scherpe bochten 11, 12, 13 en 14 worden vervangen door een lange bocht met ‘banking’
  • De bochten 17, 18, 19 en 20 worden aangepast om dat gedeelte van het circuit vlotter en vloeiender te maken

Dit alles zal er voor zorgen dat de F1-bolides veel sneller een rondje over het circuit zullen kunnen afwerken en er wordt ook gehoopt dat er minder ’treintjes’ met wagens gevormd zullen worden en dat er makkelijker ingehaald zal kunnen worden. Uit de eerste simulaties blijkt alvast dat F1-bolides veel sneller hun rondje over het circuit zullen kunnen afwerken.

“Er zal zo’n 10 tot 15 seconden sneller over gereden worden, afhankelijk van de configuratie en het al dan niet gebruiken van DRS,” aldus Ben Willshire van Driven International, dat de wijzigingen aan het circuit begeleidt, tegenover ‘Racefans’.

“We hebben heel wat simulator-tests gedaan met rijders. We hebben in de simulator getest en onze data vergeleken met die van de Formule 1 en ze lagen erg dicht bij elkaar.”

“Er zijn minder trage bochten en een rondje is ook korter, wat zal resulteren in drie ronden extra voor een race-afstand, wat ook goed is voor de fans.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print