“F1-circuit Baku leren kennen via videogame”

Komend weekend maken de F1-piloten kennis met het nieuwe stratencircuit van Baku. Uiteraard proberen de rijders zich daar zo goed mogelijk op voor te bereiden. Daarvoor halen sommigen zelfs de spelconsole boven.

Een nieuw circuit, dan wil je als F1-piloot goed voorbereid aan die eerste oefensessie kunnen beginnen. Uiteraard zijn er de nodige plannen van het circuit alsook de track walk op donderdag. Teamleden en rijders stappen dan over het circuit en bestuderen ieder detail van het circuit. De eerste echte kennismaking volgt echter pas tijdens de eerste oefensessie.

Ter voorbereiding van het raceweekend kruipen de rijders ook vaak in de F1-simulator maar dat was volgens Jolyon Palmer van Renault deze keer geen optie. Hij speelde dan maar de officiële F1-game om zich voor te bereiden op het raceweekend in Baku.

“Het is een splinternieuw circuit waardoor we het niet in onze simulator hebben. Ik heb dan maar enkele ronden in de officiële F1-game gedaan!” blikt Palmer vooruit naar komend raceweekend. “Zo heb ik toch al eens op voorhand kunnen kijken. Mijn ingenieurs hebben hun huiswerk gedaan en de eerste indruk zullen we krijgen wanneer we de track walk doen en op vrijdag de eerste ronden rijden. Het zal voor iedereen hetzelfde zijn.”

“Het ziet er volgens mij een erg cool circuit uit met enkele stukken tegen hoge snelheid, zeker voor een stratencircuit. Er zijn ook enkele inhaalmogelijkheden. De middelste sector lijkt moeilijk met onder meer een erg smal stuk. Iedere fout op een stratencircuit kan er toe leiden dat je in de muur belandt. Je moet dan ook zeer aandachtig blijven,” besluit Palmer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer