F1-circuit Saudi-Arabië wordt aangepast na bezorgdheid over veiligheid

Saudi Arabian GP
Saudi Arabian GP

De allereerste GP van Saudi-Arabië op het gloednieuwe Jeddah Street Circuit zorgde voor heel wat spektakel maar er waren ook heel wat incidenten en bezorgdheid over de veiligheid. De organisatoren van de race laten nu weten dat het circuit aangepast zal worden om de veiligheid te verbeteren.

Een van de belangrijkste aspecten waarover de rijders zich zorgen maakten was dat ze door de afbakening van het circuit op sommige zeer snelle gedeelten niet ver genoeg vooruit konden kijken. Daardoor zouden de rijders bij een incident niet op tijd kunnen reageren. De organisatoren lijken alvast te luisteren naar de verschillende bezorgdheden en actie te willen ondernemen.

“We streven ernaar om enkele aspecten te verbeteren tegen de tweede race,” aldus Martin Whitaker, de CEO van de GP van Saudi-Arabië, volgens ‘Motorsport.com’.

“We gaan één of twee kleine wijzigingen aan het circuit doen. Deze aanpassingen zijn er om het zicht van de rijders vanuit hun cockpit te verbeteren. Het vergt niet veel werk maar daardoor zullen de rijders in enkele bochten veel verder kunnen kijken.”

“Daarnaast zullen we ook enkele afbakeningen aanpakken waardoor de rijlijnen van de rijders over het circuit verbeterd worden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022