“F1-debuut is voor Mick Schumacher nog tien keer moeilijker”

Deutsche Vermögensberatung
Deutsche Vermögensberatung

Volgens Nico Rosberg zal de druk die de achternaam van Mick Schumacher met zich meebrengt zijn F1-debuut nog tien keer moeilijker maken.

Mick Schumacher zal op zijn eenentwintig jaar als F2-kampioen bij het Amerikaanse Haas F1 team zijn debuut maken op het hoogste niveau. Als lid van de Ferrari Driver Academy is dat niet zo ongewoon, ware het niet dat hij de zoon is van zevenvoudig F1-wereldkampioen en levende legende Michael Schumacher.

Als zoon van de F1-wereldkampioen van 1982, Keke Rosberg, is Nico Rosberg ervaringsdeskundige en weet hij als geen ander dat de verwachtingen hoog zullen liggen.

“Het is niet makkelijk om de ‘zoon van’ te zijn”, vertelde Rosberg aan ‘F1 Insider’. “Met Mick is het nog eens tien keer zo moeilijk, omdat de carrière van Michael nog niet zo lang geleden is en hij nog succesvoller was.

“De media-aandacht zal groot zijn, in eerste instantie waarschijnlijk nog groter dan die van Lewis Hamilton.”

De wereldkampioen van 2016 hoopt dat zijn team hem voldoende uit de wind kan houden zodat Schumacher rustig kan bouwen aan zijn carrière. 

“Ik hoop dat Mick dat opzij kan zetten en zich kan concentreren op zijn werk want anders neemt het veel van het plezier weg”, voegde de F1-wereldkampioen van 2016 eraan toe.

“De media zullen hem geen tijd geven, maar hij zal het voor zichzelf moeten opnemen. Het kost tijd en geduld.”

“Ik heb per slot van rekening zeven jaar moeten wachten om mijn eerste race te winnen en zelfs elf jaar om de titel te winnen. Dat moet je in je achterhoofd houden als je Mick dit jaar wilt beoordelen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022