F1-fans na GP van Maleisië gearresteerd omwille van striptease

Na afloop van de GP van Maleisië zijn negen Australische F1-fans gearresteerd omdat ze na afloop van de race op het circuit stripten en in een slip met de Maleisische vlag erop stonden te dansen.

Australische fans besloten na afloop van de race de overwinning van Daniel Ricciardo te vieren door te strippen op het circuit en vervolgens te dansen in een slip met de Maleisische vlag erop. In Maleisië kon men er echter niet mee lachen en de negen Australische fans werden gearresteerd.

“Vrijwillige belediging met het inzicht de openbare orde te verstoren”, zo citeerde het persbureau ‘Bernama’ de politie. De F1-fans werden gedurende vier dagen in voorlopige hechtenis geplaatst.

Foto’s en video’s van de Australische F1-fans in slip met daarop de Maleisische vlag overspoelden de sociale media en er werd door heel wat Maleisiërs verontwaardigd gereageerd. Openbare zedenschennis wordt in landen zoals Maleisië niet door de vingers gezien. De meeste buitenlanders komen er vanaf met een boete waarna ze het land moeten verlaten.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022