F1 geeft uitleg over maatregelen die het neemt tegen het coronavirus

De Formule 1 heeft in een statement uitleg gegeven over welke maatregelen genomen worden om iedereen die in de sport actief is te beschermen tegen het coronavirus.


In een statement laat de Formule 1 weten constant in gesprek te zijn met promotoren, overheidsinstanties en gezondheidsinstanties. Op die manier wil de Formule 1 de veiligheid van iedereen die betrokken is bij de sport garanderen.

De Formule 1 hanteert naar eigen zeggen een wetenschappelijke benadering waarbij de Formule 1 evalueert welke acties noodzakelijk zijn om de risico’s van het virus te minimaliseren alsook het personeel te beschermen.

Voorlopig gaat de GP van Australië zoals gepland door met publiek maar de race in Bahrein zal uit voorzorg zonder publiek verreden worden. De fans krijgen hun geld terug en voor het personeel dat wel aanwezig is zal er een grondige medische screening plaatsvinden. Daarnaast zullen er op het circuit eveneens speciale medische voorzieningen zijn en zullen de sanitaire voorzieningen uitgebreid worden.

De Formule 1 zelf heeft op basis van advies van Public Health England zelf ook bijkomende maatregelen genomen. Alle niet-noodzakelijke reizen zullen niet doorgaan en op de luchthavens en circuits worden er speciale gezonheidsmedewerkers ingezet om het personeel te beschermen, diagnoses te stellen en virusgevallen op te sporen.

De promotoren van de races zullen ook op maat gemaakte quarantaineruimtes inrichten waarin men vervolgens verdachte gevallen kan opvangen.

Opvallend ook is dat de F1 geen echte update gaf over het al dan niet voorgaan van de GP van Vietnam. Voorlopig staat de race nog steeds gepland voor 5 april in Hanoi.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print