F1 wil Braziliaanse GP in Rio, weerstand door natuurschade groeit

Uit een brief van huidig F1-baas Chase Carey blijkt dat F1-eigenaar Liberty Media een deal zou hebben met organisatoren in Rio voor een Braziliaanse GP. Er is echter grote weerstand tegen het project omwille van de natuurschade die de plannen zouden veroorzaken.


Eind dit jaar loopt het contract met de organisatoren van de Braziliaanse GP op het circuit van Interlagos nabij São Paulo af. Ondanks dat de race dit jaar niet kan doorgaan ziet het er niet naar uit dat het contract wordt verlengd.

De voorbije jaren gaan er al langer stemmen op om de Braziliaanse GP weg te halen uit São Paulo en Rio de Janeiro lijkt de strijd om de Braziliaanse GP nu te hebben gewonnen. Rio de Janeiro zou meer politieke steun krijgen voor een F1-race, dit terwijl de steun in São Paulo steeds verder lijkt af te brokkelen.

Daarnaast is er uiteraard ook het financiële aspect en de Formule 1 heeft op dat vlak naar verluidt een overeenkomst voor de organisatie van een F1-race in Rio, zo blijkt uit een uitgelekte brief van F1-baas Chase Carey.

In de bewuste brief laat Carey weten dat er een overeenkomst zou zijn met Rio Motorsports LLC voor het organiseren van een F1-race en dat de deal ook kan aangekondigd worden door de Formule 1 op voorwaarde dat er nog enkele autoriteiten hun toestemming geven.

En net daar lijken nog enkele obstakels te liggen want het circuit dient nog gebouwd te worden door het Olympisch park en daartegen groeit heel wat weerstand omwille van de natuurschade die daardoor zou plaatsvinden.

De State Institute of the Environment (INEA) en State Environmental Control Commission (CECA) moeten hun goedkeuring nog geven. Tegelijkertijd zijn er ondertussen ook heel wat actiegroepen van tegenstanders die zich verenigen onder de hashtag #BrazilSaysNoToDeforestation. Voor de aanleg van het circuit zouden immers duizenden bomen in het natuurgebied van Camboatá gekapt moeten worden.

Ondertussen worden verschillende sociale media-accounts van F1-teams overspoeld met berichten met de desbetreffende hashtag om weerstand te bieden tegen de geplande bomenkap en natuurschade.

Het ziet er dus niet meteen naar uit dat we al in 2021 een Braziliaanse GP in Rio de Janeiro zullen zien, al is het zelfs maar de vraag of het geplande circuit er gezien de felle tegenstand van actievoerders ooit komt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023