“F1 heeft minstens 15 races nodig om het hoofd boven water te houden”

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft de Formule 1 minstens vijftien races nodig om de coronacrisis te doorstaan.


Komend weekend gaat het F1-seizoen 2020 eindelijk van start, zo’n kleine vier maanden later dan oorspronkelijk gepland. Door de coronapandemie werden heel wat races geannuleerd maar na heel wat onzekere maanden begint het seizoen dan toch op de Red Bull Ring in Oostenrijk.

Voor een klein team zoals het Haas F1 team, dat slechts zo’n 270 medewerkers telt, moest op alle kleintjes letten.

“Het waren zware en saaie maanden”, aldus Steiner in gesprek met het Nederlandse ‘NOS’. “Ik heb mijn mensen met verlof moeten sturen. Langer dan gepland én dan me lief was. Maar het was nodig om te overleven.”

Volgens Steiner was iedereen echter in hetzelfde bedje ziek en was het een strijd om te overleven, een strijd die eigenlijk ook nu nog volop bezig is.

“Ik was bezorgd of we überhaupt nog een seizoen zouden overhouden. Goddank lukt dat. Jammer genoeg voorlopig zonder publiek, maar het is niet anders. Dat snapt iedereen,” blikt Steiner vooruit naar het nieuwe seizoen.

Dat het seizoen met twee races in Oostenrijk begint en er soms dus twee keer op hetzelfde circuit moet verreden worden beschouwt Steiner als een noodzakelijk kwaad om aan een voldoende grote F1-kalender te geraken.

“Het is een compromis, maar het scheelt veel geld. De F1 heeft minstens vijftien GP’s nodig om het hoofd boven water te houden. Ik hoop dat we na de zomer weer fans kunnen verwelkomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print