F1 introduceert nieuwe realtime tv-graphics

De Formule 1 heeft vandaag aangekondigd dat het in samenwerking met Amazon Web Services zes nieuwe realtime graphics zal introduceren.

Al enige tijd zien we tijdens de tv-uitzendingen van de F1-races verschillende graphics in beeld komen: ‘Exit Speed’, ‘Predicted Pit Stop Strategy’, ‘Pit Window’, ‘Battle Forecast’, ‘Pit Strategy Battle’ en ‘Tyre Performance.’

Tijdens het F1-seizoen 2020 zullen deze graphics nog verder uitgebreid worden om op die manier de fans meer inzicht te geven in hoe de prestaties van de F1-bolides zich onderling verhouden.

Er zullen maar liefst zes nieuwe realtime graphics geïntroduceerd worden maar om het voor de fans enigszins begrijpbaar en overzichtelijk te houden worden ze niet allemaal tegelijkertijd geïntroduceerd.

In Oostenrijk zal de ‘Car Performance Score’ voor het eerst te zien zijn. Dat is een waarde die rekening houdt met allerlei variabelen die betrekking hebben op sterke en zwakke punten van de wagen zoals bijvoorbeeld grip, vermogen, downforce en weerstand.

Tijdens de twee race op het circuit van Silverstone, de vijfde race op de kalender en zogenaamde ’70th Anniversary Grand Prix’, wordt de ‘Ultimate Driver Speed Comparison’ toegevoegd. Het is een statistiek die het mogelijk moet maken om de huidige rijders te vergelijken met rijders uit het verleden. Voorlopig is hiervoor een database aangelegd met rijders die teruggaat tot 1983.

Vanaf de GP van België wordt er een derde graphic aan toegevoegd, namelijk de ‘High-speed/Low-Speed Corner Performance’. Daarmee krijgen de F1-fans een beeld van hoe de F1-piloten presteren in snelle en trage bochten, waarbij snelle bochten tegen meer dan 175 km/u genomen worden en trage bochten tegen minder dan 125 km/u.

Tijdens de tweede seizoenshelft, en dus na de voorlopig acht gekende Europese races, volgen de resterende drie graphics: ‘Driver Skills Rating’, ‘Car/Team Development and Overall Season Performance’ en ‘Qualifying and Race Pace Prediction.’
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}
Foto: F1

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023