“F1-kalender nog verder uitbreiden is geen goede zaak”

De meningen over de uitbreiding van de F1-kalender zijn serieus verdeeld. McLaren F1-piloot Carlos Sainz is alvast geen voorstander van nog meer races op de F1-kalender.


De F1-kalender groeit volgend jaar naar 22 races, een nieuw record. Er gaan echter stemmen op om de F1-kalender nog verder uit te breiden, naar maximaal zelfs 25 races.

Niet iedereen is daar echter voorstander van, zoals Carlos Sainz bijvoorbeeld. De Spanjaard is fel gekant tegen een verdere uitbreiding van de F1-kalender.

De raceweekends worden volgend jaar trouwens ingekort naar drie dagen, waar waar de voorbije jaren een raceweekend eigenlijk al op donderdag van start ging met allerlei activiteiten en persconferenties.

“Ik heb een beetje gemengde gevoelens,” zei Sainz tijdens de seizoensfinale in Abu Dhabi. “Persoonlijk hou ik ervan wanneer de Formule 1 naar een plaats gaat en er gedurende een week een belangrijk event is.”

“Tegelijkertijd vind ik ook dat er te veel gereisd moet worden, dat er te veel inspanningen van de mecaniciens gevraagd worden. Dit is echter de voorbereiding voor het verder uitbreiden van de F1-kalender, iets waartegen ik volledig tegen ben.”

Het inkorten van de raceweekends moet de uitbreiding van de F1-kalender draaglijker maken, vooral voor de vele personeelsleden van de teams.

“21 of 22 races voelt al als te veel aan,” aldus Sainz. “Ik denk dat een raceweekend met een dag inkorten niet voldoende de uitbreiding naar 22 tot 25 races compenseert.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021