F1 keert terug naar de ‘oude’ kwalificatie vanaf de GP van Bahrein

De F1-teambazen zijn het erover eens dat de ‘oude’ kwalificatie vanaf de volgende race opnieuw wordt ingevoerd.

Vlak voor de start van het nieuwe F1-seizoen werd beslist om een nieuwe kwalificatie met zogenaamd ‘knockout-systeem’ in te voeren. De kwalificatie werd voor de eerste keer toegepast voor de GP van Australië maar draaide op een fiasco uit.

Heel wat rijders stapten immers reeds vroeg uit hun wagen, waardoor er uiteindelijk tijdens de verschillende onderdelen van de kwalificatie minder actie op de baan was dan met de oude kwalificatie.

De nieuwe kwalificatie werd ingevoerd om meer spanning te genereren en de startgrid enigszins door elkaar te schudden. Het tegenovergestelde werd echter bereikt want maar liefst vier minuten voor het einde van de kwalificatie stond het al vast dat Lewis Hamilton de polepositie had veroverd. Bovendien reed er vanaf dan ook geen enkele wagen meer op de baan. Er kwam dan ook felle kritiek op de nieuwe kwalificatie, zowel vanuit de F1-wereld zelf alsook de fans.

Alle teambazen en Charlie Whiting van de FIA kwam op zondag samen tijdens een bijzondere vergadering om de situatie te bespreken. Uiteindelijk raakten alle teambazen akkoord om vanaf de volgende race, de GP van Bahrein, terug te keren naar de ‘oude’ kwalificatie van vorig jaar waarbij na Q1, Q2 en Q3 de traagste deelnemers afvallen. De F1 Commissie en de World Motor Sport Council moeten nog wel hun goedkeuring geven maar dat lijkt maar een formaliteit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print