F1 maakt opmerkelijk tijdsschema voor raceweekend met eerste sprintrace bekend

Ferrari
Ferrari

De Formule 1 heeft het tijdsschema voor het raceweekend van de GP van Groot-Brittannië bekendgemaakt. Het raceweekend op he circuit van Silverstone wordt het eerste met een zogenaamde ‘sprintkwalificatie’.

In vergelijking met de meeste Europese raceweekends zijn de aanvangsuren voor de verschillende sessies een stuk later. Zo zal de eerste oefensessie op vrijdag pas om 15u30 Belgische tijd van start gaan. De kwalificatie begint dan weer pas om 19u.

Op zaterdag hebben we vervolgens een tweede oefensessie die om 13u van start gaat. De allereerste sprintkwalificatie begint zaterdag om 17u30 en zal slechts een half uur duren. De uitslag van die sprintkwalificatie zal de startgrid voor de race op zondag bepalen die dan weer op een ‘normaal’ uur van start gaat.

VRIJDAG
Eerste oefensessie: 15:30-16:30
Qualifying: 19:00-20:00

ZATERDAG
Tweede oefensessie: 13:00-14:00
Sprintkwalificatie: 17:30-18:00

ZONDAG
Race: 15:00

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »