F1 onthult plannen voor GP in Miami aan Dolphins-stadion

De Formule 1 laat weten dat het een principeakkoord heeft met de eigenaars van het Hard Rock Stadium, waar NFL-team Miami Dolphins zijn thuiswedstrijden afwerkt, om vanaf 2021 een F1-race te organiseren.


Het is de laatste episode in een poging van Liberty Media om een F1-race te organiseren in Miami. Het nieuwe voorstel heeft een nieuwe lay-out waarbij het Hard Rock Stadium de uitvalsbasis zal zijn.

De organisatoren staan wel nog een paar uitdagingen te wachten want het is al gebleken dat een deel van de lokale bevolking niet te springen staat voor een F1-race in de stad. De vorige poging, met een traject over de brug die de haven met de stad verbindt, ketste onder andere af omdat mensen bezorgd waren dat de lokale economie zou stilvallen tijdens de duur van de race.

Het nieuwe voorstel komt van Stephen Rosso, sterke man achter de Miami Dolphins, en speelt zich volledig af rond het stadion van het NFL-team. Bij de voorstelling van hun plannen wilden Sean Bratches, commercieel directeur van de F1, en Tom Garfunkel, CEO van het Hard Rock Stadium, benadrukken hoeveel de race zou kunnen opbrengen voor de stad.

“Met een jaarlijkse impact van vierhonderd miljoen dollar en vijfendertigduizend hotelovernachtingen wordt de F1 race in Miami een jaarlijks economisch zwaargewicht in Zuid Florida,” laten ze weten in een mededeling.

De lokale bevolking is bezorgd over de geluidsoverlast en de vervuiling die de F1 met zich mee zal brengen en ze zien zich daarin gesteund door de Miami-Dade Council. Aangezien zij zich tijdens de komende weken zullen buigen over het voorstel wordt het ongetwijfeld nog bang afwachten.

Sean Bratches concentreert zich al een hele tijd op Miami omdat hij het de ideale plaats vindt om een race te houden in wat ze bij de F1 graag omschrijven als “destination cities” in de Verenigde Staten. Aan het einde van het jaar houdt de Amerikaan het trouwens voor bekeken als commercieel directeur van de F1.

Sinds 2012 is er weer een GP van de Verenigde Staten op het Circuit of the Americas in Austin maar de Amerikaanse eigenaar van de F1 is vastberaden om de sport verder uit te bouwen in hun thuisbasis met een tweede race.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022