“F1 overwoog lockdown van F1-paddock in Australië”

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner werd overwogen om een lockdown van de F1-paddock toe te passen en de GP van Australië zo te laten doorgaan.


Na de besmetting van een teamlid van McLaren kwamen de F1-teams samen om te vergaderen en te bekijken of het raceweekend al dan niet kon doorgaan. Daarbij werd zelf bekeken of de F1-paddock in lockdown zou gaan.

“We werden gezegd dat we de situatie moesten monitoren,” aldus Horner. “De plaatselijke gezondheidsautoriteiten zeiden dat het event mocht doorgaan, de FIA zei dat ook.”

“De meeste teams waren voorstander om door te gaan en vervolgens bijkomende screenings op vrijdag te houden tijdens het event om een eventuele uitbraak te monitoren.”

Ondanks dat volgens Horner de meeste F1-teams aanvankelijk voorstander waren om het raceweekend op vrijdag aan te vatten werd uiteindelijk beslist om de race te annuleren.

“We hebben verschillende scenario’s besproken,” aldus de Red Bull-teambaas volgens ‘Motorsport.com’. “Er werd voorgesteld om een lockdown van de paddock toe te passen en verdere voorzorgsmaatregelen toe te passen.”

“De gezondheidsinstantie en de FIA vonden het goed om door te gaan indien de meerderheid van de teams dat wensten. Jammer genoeg gebeurde dat niet.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021