F1-piloot mist mogelijk deel raceweekend als mecanicien positief test op coronavirus

Het is al langer geweten dat er tijdens de F1-raceweekends uitgebreid op het coronavirus getest zal worden maar wat zijn de gevolgen als er een positieve test is? Die gevolgen kunnen erg verregaand zijn zo blijkt.


De Formule 1 heeft uitgebreide plannen om de kans op verspreiding van het coronavirus tot een minimum te herleiden. Er zullen daarvoor een soort ‘bubbels’ gecreëerd worden. Tijdens de raceweekends is er gevaar op verspreiding en er zal dan ook uitgebreid getest worden om zo snel mogelijk iemand die positief test te isoleren.

Vooral de mecaniciens lijken een ‘risicoberoep’ uit te oefenen want zij kunnen wanneer ze aan een F1-bolide sleutelen uiteraard moeilijk afstand houden van elkaar. Vooral bij hen zal dan ook extra getest moeten worden.

Een positieve test bij een teamlid kan echter ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor het team maar ook voor de F1-piloten.

“Als we een positief geval krijgen dan zal die persoon erg snel geïsoleerd worden en dit samen met de mensen waarmee die persoon in contact is geweest,” aldus Ross Brawn tegenover de ‘BBC’.

“Hoewel mecaniciens persoonlijke beschermingsmiddelen dragen wordt 1,5 meter afstand houden uiteraard zeer moeilijk.”

“Als een mecanicien positief test dan zal de hele groep geïsoleerd moeten worden zodat ze allemaal getest kunnen worden. Het is belangrijk om te weten dat het virus zich niet verder heeft verspreid. De rest van het team kan dan verder blijven werken.”

Het kan ook voorvallen dat een F1-piloot daardoor geïsoleerd moet worden en dan mist die rijder mogelijk een deel van het raceweekend.

“Ja, het zou best kunnen dat een rijder bijvoorbeeld een oefensessie mist,” aldus Brawn.

Het risico op het missen van een race zou dan weer eerder beperkt zijn aangezien er na de kwalificatie niet meer aan de wagens gesleuteld wordt. Toch is ook die kans niet geheel onbestaande, ook de rijder zelf kan immers besmet geraken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print