F1-piloten maken zich zorgen over ‘gevaarlijke’ uitgang van pitlane tijdens de race

Er is tijdens het raceweekend in Portugal al veel te doen geweest rond de uitgang van de pitlane op het Autódromo Internacional do Algarve. Ook nu nog maken de rijders zich zorgen over gevaarlijke situaties tijdens de race.


Al tijdens de rijdersbriefing op vrijdag vond er een discussie plaats over de uitgang van de pitlane. Daarop besloot de FIA al om enkele aanpassingen aan de uitgang van de pitlane te doen.

Het belangrijkste probleem wat de uitgang van de pitlane betreft is dat de F1-piloten te weinig snelheid kunnen opbouwen voor de eerste bochten die bovendien ook nog eens erg snel worden genomen. De eerste aanpassingen hebben er al voor gezorgd dat de rijders iets meer snelheid kunnen opbouwen alvorens de eerste bocht te nemen. Desondanks blijven de rijders zich zorgen maken.

“Ze hebben de lijn van de pitlane iets verplaatst zodat we iets makkelijker de baan op kunnen gaan. Laat ons zeggen dat het een tijdelijke oplossing is, het is immers niet de leukste pit-exit,” aldus Renault F1-piloot Daniel Ricicardo tegenover ‘Motorsport.com’.

Ook teamgenoot Esteban Ocon is het daarmee eens, volgens Ocon kan je wanneer je uit de pitlane komt maar moeilijk je positie verdedigen.

“De lijn is wat opgeschoven, wat je entry naar de eerste bocht iets makkelijker maakt, maar het is nog steeds erg nauw,” aldus Ocon.

“Wanneer je uit de pitlane komt en met een andere rijder aan het strijden ben, zij-aan-zij, dan gaat het erg moeilijk zijn om je positie te behouden. Je moet zoveel scherper insturen dan de andere rijders die op de racelijn rijden dat het erg tricky is.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print