F1-piloten na zware crash Guanyu Zhou: “FIA-president check je inbox, er is werk aan de winkel!”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Na de erg zware crash van Guanyu Zhou afgelopen zondag tijdens de GP van Groot-Brittannië heeft de Grand Prix Drivers’ Association zich gericht tot de FIA met de vraag om dringend werk te maken van de analyse van de crash alsook het nemen van extra veiligheidsmaatregelen.

Tijdens de crash schoof Guanyu Zhou ondersteboven over het circuit waarna hij in de grindbak over de bandenmuur werd gekatapulteerd en tussen de bandenmuur en de afsluiting terechtkwam. Bij de GPDA vragen ze nu werk te maken van het onderzoek naar de crash.

De ‘roll hoop’ van Zhou zijn F1-bolide brak immers af en ook het tussen de bandenmuur en afsluiting terechtkomen was niet ideaal. Gelukkig vloog de Alfa Romeo F1-bolide van Zhou niet in brand, de extractie van de Chinees ging immers erg moeilijk door de zeer beperkte ruimte.

Alex Wurz, voormalig F1-piloot en voorzitter van de rijdersvakbond GPDA, stuurde op dinsdag een e-mail naar de FIA.

“Check je inbox, meneer de FIA-president”, zo liet Alex Wurz via Twitter weten, waarna hij verwees naar de laatste keer dat dit in de Formule 1 gebeurde.

“De laatste keer dat een roll hoop het begaf in F1 was in 1999 bij Pedro Diniz. Dit leidde tot strengere crashtests, geëist door de GPDA, waarna deze snel werden geïmplementeerd door de FIA. Meneer de president, check je inbox, want we hebben werk aan de winkel!”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print