F1-piloten: “Nieuwe F1-bolides 2022 zijn helemaal anders, dat voelen we in de F1-simulator!”

F1
F1

Nadat eerder McLaren-rijder Lando Norris al liet verstaan geen grote fan te zijn van het gevoel in de nieuwe wagen voor het F1-seizoen 2022 laat nu ook Ferrari-rijder Carlos Sainz verstaan dat het “helemaal anders is”.

Met de nieuwe F1-bolides voor 2022 is er voor alle duidelijkheid nog niet in het echt gereden. De wagens worden nog volop gebouwd maar de teams laten hun rijders er al wel mee testen in de F1-simulator.

Daarin krijgen de rijders een eerste keer een idee over hoe de nieuwe F1-bolides voor 2022 aanvoelen en dat zorgt toch wel voor gemengde reacties. Zo liet Lando Norris eerder al verstaan geen grote fan te zijn van het gevoel en de manier van rijden. Nu laat ook Carlos Sainz verstaan dat het inderdaad anders is.

“We weten hoe onze wagen voelt. Onder de rijders wordt er vaak gevraagd ‘Hoe voelt jouw wagen aan?’. Ik denk dat er een trend in de paddock begint te ontstaan. We merken allemaal dat het erg anders, de nieuwe wagen voelt helemaal anders aan,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport.com’.

“Het zal een grote verandering zijn. Misschien beginnen we zelf te aanvaarden dat het een grote verandering is. De geruchten in de paddock gaan ook die richting uit, zonder dat je wat over jouw wagen vertelt want daarover kunnen we uiteraard niet praten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022