F1-piloten: “Stop met ‘oranje’ fakkels langs het circuit te gebruiken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Verschillende F1-piloten hebben in de aanloop naar de GP van Nederland een opmerkelijke oproep gedaan. Ze hopen immers dat er niet massaal ‘oranje’ fakkels zullen worden afgestoken.

Het is ondertussen een traditie van het vaak talrijk aanwezige ‘Orange Army’ langsheen de diverse F1-circuits: oranje fakkels aansteken om zo mee voor de sfeer te zorgen.

Verschillende F1-piloten zijn echter minder enthousiast en ze hopen dat het gebruik van de ‘Oranje’ fakkels tijdens de ‘Dutch GP’ enigszins beperkt blijft. Op het circuit van Spa-Francorchamps zorgde dit immers voor problemen en hinder bij de rijders.

“Iedereen kijkt uit naar het raceweekend, de enorme steun die er zal zijn,” blikt Mick Schumacher vooruit naar de race in Zandvoort. “Maar ik hoop dat er niet zoveel fakkels gebruikt worden als in Spa, de oranje rook kwam immers de baan op.”

Het stinkt ook heel erg en het blijft heel de tijd in de cockpit hangen. Dus jongens, probeer het tot een minimum te beperken.”

Ook Alpine F1-piloot Esteban Ocon springt Schumacher bij in zijn betoog.

“In één bocht konden we gedurende de hele race niets zien,” aldus Ocon, die wel dankbaar was voor het warme onthaal door de Nederlandse fans op woensdag.

“Toen ik toekwam was de verwelkoming geweldig en dit zonder dat er al veel actie op woensdag en donderdag is. Ik kan al niet wachten tot de warme verwelkoming die we tijdens de rest van het raceweekend zullen krijgen en hoe enthousiast heel de stad is.”

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021