F1-piloten vrezen dat komende GP van België de laatste F1-race op Spa-Francorchamps zal zijn

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Hoewel de F1-kalender voor 2023 nog officieel bekendgemaakt moet worden hebben de rijders al aangegeven dat ze teleurgesteld zijn dat de GP van België in Spa-Francorchamps op losse schroeven staat.

De tweede helft van het F1-seizoen wordt in Spa-Francorchamps op gang getrapt en na het debacle van vorig jaar is de honger van de Belgische fans groot. Maar evenzeer heerst er onzekerheid omtrent de GP van België want in de catacomben wordt gefluisterd dat dit wel eens de laatste race op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps zou kunnen zijn.

Ook de toekomst van de GP van Frankrijk is onzeker maar als het van McLaren-rijder Lando Norris afhangt zou hij het liefste de GP van België behouden. 

“Mijn moeder is van België, ik ben dus vijftig procent Vlaams,” aldus Norris. “Op een bepaalde manier is het net zoveel mijn thuisrace zoals Silverstone dat is.”

“Ik heb er persoonlijk natuurlijk veel meer banden mee en ik hou van het circuit en zo, toen ik opgroeide ging ik vaak naar België en bracht er veel tijd door met mijn familie.”  

Het afgelopen jaar is er ook hard gewerkt aan het circuit, de legendarische Raidillon is vernieuwd, er zijn nieuwe tribunes gekomen en op andere plaatsen van het circuit werden er ook weer grindbakken geïnstalleerd. Norris geeft aan dat hij ernaar uitkijkt om naar het vernieuwde Spa af te zakken.

“Een paar stukken hebben een nieuwe asfaltlaag gekregen,” aldus Norris. “Er staat een nieuwe tribune op Raidillon. Ik kijk altijd uit naar Spa, het is een van de coolste circuits van het hele seizoen.”

Norris vraagt zich ook af waarom Spa, een circuit met een lange geschiedenis, ter discussie staat terwijl andere circuits die dat niet hebben zeker zijn van hun plaatsje op de kalender.

 “Het is een schande,” vervolgde hij. “Maar het is een historische race voor de F1. Hetzelfde als Monaco, voor zover ik weet, betalen ze niet eens en dat circuit blijft op de kalender staan, net als Monza en zo. Dus ik vind dat ze er altijd moeten zijn, zolang de Formule 1 bestaat.”

Ook Sergio Perez en Sebastian Vettel sluiten zich aan bij Lando Norris dat het een schande zou zijn als Spa van de F1-kalender zou verdwijnen.

Pierre Gasly liet in Hongarije dan weer optekenen dat hij hoopt dat het slechts om een voorlopige afwezigheid zou gaan.

“Ik denk persoonlijk niet dat dit iets te maken heeft met de veranderingen of om de veiligheid te verbeteren,” aldus de AlphaTauri-rijder.

“Maar ik kan niet geloven dat Spa voor jaren van de kalender zal verdwijnen. Het verdient zeker zijn plaats op de F1-kalender.”

“Persoonlijk is het waarschijnlijk mijn favoriete circuit. Het is gewoon een geweldig circuit om op te racen, een geweldig circuit om op te rijden. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik geloof dat het blijft en dat we er nog heel wat jaren naartoe zullen gaan.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print