F1-podium zal er door corona anders uitzien: “Er kunnen geen trofeeën overhandigd worden”

De Formule 1 mag begin juli dan wel opnieuw beginnen, omwille van de vele veiligheidsmaatregelen zal alles er helemaal anders uitzien.


Mondmaskers en ‘sociale afstand’ zullen ook in de Formule 1 twee basisprincipes van de vele veiligheidsmaatregelen zijn. Heel wat procedures in de Formule 1 zullen daarom herbekeken moeten worden.

Mecaniciens die dicht bij elkaar aan de wagens werken, de vele mensen op de startgrid van een F1-race, de gridmarshalls, … het zijn allemaal dingen waarover nagedacht diende te worden en waarvoor veiligheidsprocedures door de F1 uitgeschreven werden.

“Er zijn verschillende procedures ingevoerd, we moeten door de situatie met COVID-19 op veilig spelen,” aldus Ross Brawn, sportief directeur van de F1.

“Wat we in het verleden deden kan nu niet meer. De startgrid vol mensen, iets wat eigen was aan de Formule 1, zoiets zal je niet meer zien.”

Maar ook één van de mooiste momenten na afloop van een F1-race ontsnapt er niet aan. De podiumceremonie waarbij de trofeeën normaal overhandigd worden zal immers helemaal anders uitzien.

“De podiumceremonie zal niet langer kunnen verlopen zoals vroeger maar we zijn aan het bekijken om na de race iets op de grid te doen,” aldus Brawn.

“Een van de mogelijkheden is dat we de wagens na de race op de grid plaatsen en dat de rijders voor hun wagens gaan staan.”

“We kunnen geen trofeeën overhandigen want dat gebeurt van te dichtbij maar we hebben iets uitgewerkt. We hebben plannen daarvoor, we moeten alleen bekijken hoe we het in beeld kunnen brengen op tv.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner