“F1-race Azerbeidzjan wordt ook uitgesteld”

Na een bijkomend overleg zou beslist zijn dat ook de GP van Azerbeidzjan wordt uitgesteld, de officiële bekendmaking daarvan zou op maandag volgen.


De verdere verspreiding van het COVID-19 virus zou verdere gevolgen voor de F1-kalender dit jaar hebben. De GP van Azerbeidzjan zou immers eveneens uitgesteld worden, zo bericht ‘Motorsport-Total.com’.

Nadat eerder al de eerste zeven races van de F1-kalender 2020 geannuleerd of uitgesteld werden zou nu ook de achtste race op de F1-kalender uitgesteld worden. Daarmee zou het stratencircuit in Baku dus niet de openingsrace van het F1-seizoen 2020 huisvesten.

Net als bijvoorbeeld Monaco wordt de GP van Azerbeidzjan op een tijdelijk stratencircuit verreden waarbij er weken op voorhand al vangrails enz. moeten geplaatst worden. Om het risico te vermijden dat alles wordt opgebouwd en de race toch niet zou doorgaan zou de organisatie achter de race beslist hebben om de F1-race uit te stellen.

Daardoor zou plots de GP van Canada, die gepland staat voor 14 juni, de eerste race van het F1-seizoen 2020 kunnen worden.

Het F1-seizoen 2020 lijkt voor een nieuw record te gaan zorgen want nooit eerder begon een F1-seizoen zo laat. Het huidige record staat op 1951 toen het F1-seizoen op 27 mei begon.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021