“F1-reglement 2017 zorgt voor mooiere F1-bolides”

Volgens James Allison, de technisch directeur bij Ferrari, zullen de F1-bolides vanaf volgend seizoen een stuk mooier zijn.

Het F1-reglement voor 2017 zorgt voor enkele ingrijpende reglementswijzigingen in vergelijking met de huidige regelgeving. De wagens zullen er helemaal anders en dat zal de aantrekkelijkheid van de wagens volgens Allison alleen maar ten goede komen.

“F1-teams focussen zich compleet op het functionele in plaats van de vormgeving en uiteindelijk krijg je dan F1-bolides zoals ze er nu uitzien,” aldus James Allison, de technisch directeur bij Ferrari. “We willen echter allemaal, of toch een groot deel van ons, dat ons ‘eindproduct’ er mooi uitziet en daarom willen we dat de regels er voor zorgen dat onze wagens mooier worden. Indien de regelgeving zich niet alleen focust op het functionele dan worden de wagens uiteraard mooier.”

Volgens Allison zullen de regels die volgend seizoen in voege treden er voor zorgen dat de wagens niet alleen sneller maar ook mooier worden.

“We hebben al een kleine stap vooruit gezet door van die verschrikkelijk lelijke neuzen van enkele jaren geleden vanaf te geraken. De regelgeving voor volgend jaar moet de wagens ongelooflijk snel en ook mooi maken,” besluit Allison.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}