“F1 riskeert lege tribunes tijdens haar races”

Volgens Maurizio Arrivabene, de nieuwe teambaas bij Ferrari, riskeert de Formule 1 om in de nabije toekomst voor quasi lege tribunes te racen.

Het is een opvallende trend: het voorbije seizoen waren de toeschouwersaantallen tijdens de F1-races opvallend lager. Er wordt naar heel wat verschillende oorzaken verwezen voor de verminderde interesse in de Formule 1. Het minder aantrekkelijke motorgeluid is de meest voorkomende reden die wordt aangehaald.

Maurizio Arrivabene vindt dat er dringend actie moet ondernomen worden om de Formule 1 als sport aantrekkelijker te maken, anders dreigt de Formule 1 om races voor quasi lege tribunes te moeten organiseren.

“Er is een probleem met de aantrekkingskracht van de races,” aldus Arrivabene. ” We moeten er voor zorgen dat de fans meer emotie beleven en meer spektakel voorgeschoteld krijgen. We moeten de sport dichter bij de fans brengen anders dreigen we te racen op circuits zonder fans.”

Arrivabene is het dan ook niet eens met Bernie Ecclestone, die liet uitschijnen dat de Formule 1 niet al te veel moet doen om jonge fans aan te trekken omdat ze de producten van de sponsors toch niet kopen.

“We moeten te weten komen hoe we zo veel mogelijk uit de tools kunnen halen die de jongere generatie gebruikt. Dat is de manier om jonge mensen aan te trekken. We moeten voor de fans kansen creëren om tot interactie te komen met hun helden uit de sport. De donderdag voor aanvang van het raceweekend kan bijvoorbeeld beter benut worden,” besluit de teambaas van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop je gadgets voor het EK Voetbal via onderstaande banner

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print