F1-stewards roepen FIA op het matje na gevaarlijk pitlane-incident met Esteban Ocon in Azerbeidzjan

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Aan het einde van de GP van Azerbeidzjan zagen we een zeer gevaarlijk pitincident waarbij Esteban Ocon de pitlane kwam ingereden en fotografen maar net op tijd konden wegspringen voor de Fransman. Naar aanleiding van dat incident hebben de F1-stewards verantwoordelijken van de FIA bij zich geroepen.

Esteban Ocon moest bij het ingaan van de laatste ronde nog zijn verplichte pitstop afwerken. Ocon kwam de pitlane ingereden maar een grote groep fotografen verdrong elkaar om alvast positie in te nemen waar racewinnaar Sergio Perez even later zijn wagen zou moeten gaan positioneren.

Sommige fotografen konden pas op het allerlaatste moment wegspringen. Dit had dan ook veel erger kunnen aflopen en de F1-stewards zijn dan ook een onderzoek gestart naar het incident. Opvallend genoeg moeten nu de FIA-verantwoordelijken voor de parc fermé-zone zich bij de stewards melden.

Afwachten hoe dit afloopt. Ook tijdens de vorige race in Australië kwam het tot een ernstig incident. Toen werden de organisatoren van de Australische GP op het matje geroepen nadat fans zich veel te vroeg op het circuit begaven.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print