F1-teambaas kritisch op Nikita Mazepin: “Je kan van een koe geen tijger maken”

Haas F1 team
Haas F1 team

Alpha Tauri-teambaas Franz Tost heeft al een heel aantal talenten begeleidt in de Formule 1 en hij staat eerder sceptisch tegenover de kansen van de nieuwe Haas-rijder Nikita Mazepin.

Het is geen geheim dat Nikita Mazepin zijn stoeltje bij Haas voor een groot deel te danken heeft aan zijn steenrijke vader Dmitry Mazepin. Die heeft er mede voor gezorgd dat zoonlief Nikita zich een weg gebaand heeft door de juniorreeksen, waarin hij soms flitsen van talent liet zien maar ook een reputatie opbouwde van een heethoofd te zijn.

In 2016 was hij aan de slag in het Europese Kampioenschap Formule 3 en na de kwalificaties voor de race in Hongarije ging hij achter huidig Ferrari-junior Callum Ilott aan. De Brit hield er een blauw oog en gezwollen kaak aan over terwijl Mazepin een race van de zijlijn mocht toekijken.

De vraag stellen of een jonge rijder met zo’n karakter thuishoort in de Formule 1 hoeven we ons niet meer te stellen want komend seizoen zal hij meespelen met de grote jongens. Maar nog voor het seizoen moet beginnen is Mazepin al in het nieuws gekomen omdat hij een jonge vrouw had betast op de achterbank van een auto. Dat heeft er al voor gezorgd dat het Haas F1 team door het stof moest.

Franz Tost heeft er alvast weinig vertrouwen in, dat laat hij uitschijnen in een gesprek met ‘Auto, Motor und Sport.’ 

“Ik zou nu brutaal kunnen zijn en stellen dat je van een koe geen tijger kunt maken. Uiteindelijk komt het er altijd op aan hoeveel verstand een rijder heeft en hoeveel hij ervan gebruikt in de cockpit.”

“In mijn lange tijd in de autosport heb ik gemerkt dat uiteindelijk alleen de rijders die intelligent zijn en weten waarom ze iets doen, zullen slagen en zij gedragen zich daar ook naar.”

Als het gaat over de toekomstige generatie die het mooie weer zal gaan maken in de Formule 1 noemt Tost de namen van Mick Schumacher, Robert Shwartzman en Yuki Tsunoda. 

“We krijgen nu een aantal jonge rijders die echt supergoed zijn. Naast Mick en Yuki is er ook nog Robert Shwartzman,” zei hij.

“Ik heb veel waardering voor de drie rijders. Deze generatie zal de toekomst van de Formule 1 bepalen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen