“F1-teams gaan verrast worden, ze kunnen Zandvoort niet goed simuleren”

Ondanks dat de F1-teams en rijders zich steeds zo goed mogelijk proberen voor te bereiden op een nieuw circuit op de kalender kunnen ze dat voor het Circuit van Zandvoort niet echt goed doen.


De rijders en teams zijn volop bezig met allerlei simulaties, zowel wat hun nieuwe F1-bolides als de circuits betreft. Voor komend seizoen gaat daarbij vooral veel aandacht naar de circuits van Hanoi en Zandvoort die voor iedereen nieuw zijn.

Vooral het nieuwe circuit van Zandvoort, waarbij er veel te doen is over de veelbesproken ‘kombocht’, vormt een serieuze uitdaging. Iedereen probeert zich dan ook zo goed mogelijk daarop voor te bereiden.

Volgens circuitbouwer Jarno Zaffelli van DROMO kan echter geen enkel team het circuit momenteel goed simuleren en dat heeft volgens de Italiaan een erg goede reden.

“Teams hebben de ruwe data. Ze hebben niet het gehele circuit. Die data houden we voorlopig nog even voor ons zelf,” aldus Zaffelli tegenover het Nederlandse ‘Formule 1’.

“Dat doen we omdat we niet willen dat ze alle tijd hebben om te simuleren. Zo blijft er een element van verrassing in zitten, dat heeft mijn voorkeur.”

Dromo, het bedrijf van Zafelli, doet uiteraard wel de nodige simulaties. Zafelli verwacht dat er tegen het einde van de maand geasfalteerd kan worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021