F1-teams maken zich zorgen: Technisch directeur van de FIA op weg naar Renault?

Marcin Bukowski neemt per direct ontslag als technisch directeur van de FIA en dat zorgt voor de nodige reuring en ophef bij de teams. Ze zijn namelijk bang dat hij zal overstappen naar een F1-team.

Ook bij de FIA kwam het nieuws als een donderslag bij heldere hemel want de Pool was nog maar in februari aangesteld om Charlie Whiting bij te staan in de technische kant van het verhaal en op termijn was het de bedoeling dat hij hem zou opvolgen.

Het is op het bureau van Bukowski dat de aanvragen terechtkomen als teams nieuwe onderdelen of andere upgrades willen introduceren. Hij kent het technische reglement dus vanbinnen en vanbuiten en bovendien weet hij al van veel teams wat ze voor 2018 in petto hebben.

Dat zorgt uiteraard voor onrust bij de teams want iedereen vraagt zich af waarom de Pool ontslag neemt bij de FIA. Officieel heet het dat er geen specifieke reden voor zijn ontslag is maar er wordt druk gespeculeerd en de reden die het meest naar voor komt is dat hij een aanbieding van een team heeft gekregen.

Verrassend genoeg bedraagt zijn opzegtermijn slechts drie maanden en kan hij dus in principe al op één januari 2018 bij een team aan de slag als hij dat zou willen. Veel te weinig vindt ook Eric Boullier, teambaas van zijn vorige werkgever McLaren.

“Mensen die zulke posities bekleden zouden na hun vertrek eigenlijk minstens één jaar niet voor een team mogen werken, anders is het vertrouwen ernstig verstoort,” aldus Boullier.

De zes teams die samen de “F1 Strategy Group” vormen hielden vrijdag in Sepang al een korte vergadering in het Williams-paviljoen en ze zullen de kwestie op hun agenda zetten voor de volgende grote meeting.

Dan blijft natuurlijk nog de hamvraag waar Bukowski heen trekt natuurlijk. Niet naar één van de drie topteams, Mercedes, Red Bull en Ferrari hebben op dat vlak naar eigen zeggen geen plannen. Volgens een bron van het Duitse tijdschrift ‘Auto, Motor und Sport’ wordt het naar alle waarschijnlijkheid Renault.

Verwacht wordt dat hij een leidinggevende functie zal gaan bekleden bij de Franse renstal.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer