F1-teams stellen zich vragen bij hoge ticketprijzen voor F1-fans

De F1-teams hebben het aangedurfd om de hoge ticketprijzen voor F1-races in vraag te stellen.

De F1-teams zijn reeds enige tijd in gesprek met Bernie Ecclestone en er wordt daarbij gezocht naar de belangrijkste redenen waardoor de Formule 1 minder interesse opwekt. Er werden daarbij reeds verschillende denkpistes aangehaald waaronder het geluid van de nieuwe wagens, alsook diverse andere zaken die het spektakel beïnvloeden.

Maar de teams hebben het nu ook aangedurfd om de hoge ticketprijzen ter sprake te brengen. De hoge ticketprijzen zouden er voor zorgen dat heel wat fans er van afzien om live naar de races te gaan kijken. Als belangrijkste oorzaak voor die hoge ticketprijzen wordt gekeken naar Bernie Ecclestone zelf, die van de organisatoren meestal een hoge vergoeding vraagt om een F1-race te mogen organiseren. De organisatoren zouden vervolgens niet anders kunnen dan een hoge ticketprijs te vragen om enigszins uit de kosten te geraken.

Volgens Toto Wolff beseffen ook de F1-teams dit probleem, en vinden ze het belangrijk dat de sport trouw blijft aan de traditionele circuits. Bernie Ecclestone gaat de jongste tijd immers op zoek naar steeds nieuwe landen die wel nog bereid zijn om heel wat geld op tafel te leggen om een F1-race te mogen organiseren.

“We hebben het aangedurfd om de ticketprijzen ter sprake te brengen en we hebben gesproken over de impact en het belang van traditionele races zoals Spa, Monza en Hockenheim,” aldus Toto Wolff. “Zo’n races horen thuis op de F1-kalender. Het is een wereldwijde sport.”

“We moeten naar de andere kant van de wereld gaan en we moeten nieuwe landen ontdekken en verwelkomen op de F1-kalender, dat is altijd al het geval geweest. Maar ik denk dat het ook duidelijk is dat we de tribunes moeten kunnen vullen tijdens traditionele races zoals Hockenheim en Monza.”

Wij van F1journaal.be stelden tijdens het raceweekend in Italië nog aan de kaak dat er heel wat tribunes en zelfs goedkopere plaatsen leeg bleven op vrijdag en zaterdag. Vooral de lege plaatsen op zaterdag, de dag van de kwalificatie, toonden aan dat er in Monza heel wat minder tickets verkocht waren. De organisatoren van de GP van Italië reageerden echter niet op onze vraag om te verduidelijken hoeveel toeschouwers er toen aanwezig waren, maar de beelden spraken voor zich …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}