F1-teams verhinderden ‘noodlening’ van Liberty Media aan Force India

COO van Force India, Otmar Szafnauer, heeft onthuld dat rivaliserende teams hebben verhinderd dat Liberty Media een voorschot op het prijzengeld aan het team uit Silverstone zou betalen.


“Het is helemaal geen geheim dat we een voorschot op ons prijzengeld hebben gevraagd om de winter comfortabel door te komen,” aldus Szafnauer tegen ‘Reuters’. “Dit jaar is dat voorschot er niet gekomen omdat ik denk dat bepaalde teams hebben gezegd: ‘Dat mag niet.’”

“Dat heeft er voor gezorgd dat we op financieel vlak wat hinder hebben ondervonden deze winter. Als je in november en december tien miljoen extra hebt kan je al onderdelen beginnen te bouwen en dat was nu niet het geval.”

“Daardoor gingen de zaken wat moeizamer en ik denk dat dat de reden is waarom de andere teams nee hebben gezegd.”

Szafnauer vertelt ook dat het mislopen van het extra geld ook een invloed gehad heeft tijdens de wintertesten.

“We konden niet doorduwen met de auto, je mocht niet van de baan gaan en je moest zorgen dat je helemaal geen schade reed. Nu dat de wintermaanden achter ons liggen zou het wat makkelijker moeten worden voor ons.”

Nu ze vroeg op het seizoen al een moeilijke periode achter de rug hebben voorspelt Szafnauer dat het team nu sneller vooruitgang zal boeken.

“De tien miljoen voorschot die we vroeger altijd kregen kwam altijd met 1 miljoen per maand. Dat hebben we nu niet, we staan er dus beter voor.”

Ondertussen gonst het nog altijd van de geruchten over een eventuele overname van de renstal. Het team heeft de geruchten dat het met energiedrankenfabrikant ‘Rich Energy’ tot een overname zou komen de kop ingedrukt.

Een andere piste is een scenario zoals bij Sauber, waar Ferrari via Alfa Romeo een nauwere technische relatie heeft en het ook zijn talenten bij de de Zwitsers stalt. Gezien hun lange samenwerking zou Mercedes geïnteresseerd zijn om Force India als junior team te gebruiken.

Ook het Amerikaanse Andretti Autosport zou al gesprekken gevoerd hebben net als huidig hoofdsponsor BWT.

“Ik denk dat BWT al gesprekken gevoerd heeft met Vijay Mallya maar dat ze op niets zijn uitgedraaid,” besluit Szafnauer.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen