F1-teams vragen de stewards om consistentie na de ‘lichte straf’ voor Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Aston Martin wil meer consistentie zien van de wedstrijdleiding nadat Max Verstappen slechts een lichte straf kreeg voor verschillende incidenten tijdens de kwalificatie in Singapore.

De wereldkampioen moest zich in Singapore bij de stewards melden na de kwalificatie voor de GP van Singapore vorig weekend voor drie afzonderlijke incidenten, een daarvan was het hinderen van Yuki Tsunoda tijdens Q2. Verstappen ontsnapte aan een gridstraf en kwam er van af met een geldboete van vijfduizend euro.

Nochtans zijn er voor zulke overtredingen in het verleden al gridstraffen van drie plaatsen uitgedeeld. De stewards meldden dat noch AlpaTauri, noch Yuki Tsunoda aanwezig waren tijdens de meeting, maar dat lag eerder aan het feit dat ze bij het team uit Faenza geen formele uitnodiging van de FIA hadden ontvangen.

Tom McCullough, de Performance Director bij Aston Martin, vindt dat de FIA consistent te werk moet gaan als het straffen uitdeelt.

“De stewards hebben alle informatie. Het is duidelijk dat het van onze kant frustrerend is als je gehinderd wordt, maar we laten de stewards hun werk doen,” vertelde hij aan de verzamelde media.

“Het enige wat we willen is consistentie van race tot race, dat is wat de fans willen, dat is wat iedereen wil, toch? Ik denk dat dat de grote vraag is.”

Gevraagd naar de berispingen en het gebrek aan consistentie, reageerde Verstappen: “Ik denk dat ik heel goede verklaringen en redenen heb voor wat ik deed, niet elk geval is hetzelfde.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023