F1 wil raceweekend een grondige facelift geven: sprintrace op zaterdag?

De “Formula 1 Group” heeft onlangs aan de teams voorgesteld om op zaterdag een sprintrace te laten doorgaan die dan de startgrid voor de race op zondag zou bepalen.

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op


De nieuwe eigenaars van de F1, Liberty Media, hebben er nooit een geheim van gemaakt dat ze het format van een raceweekend een grondige facelift willen laten ondergaan. Volgens het Duitse autoblad “Auto Motor und Sport” heeft de F1 aan de teams verschillende voorstellen voorgelegd.

Om te beginnen willen ze het weekend van start laten gaan met een open technische keuring op vrijdag. Zo geraken fans meer persoonlijk betrokken bij het hele gebeuren, ze kunnen zo hun favoriete teams en auto’s van kortbij bewonderen. Het verdere verloop van de vrijdag zou ongeveer gelijkaardig blijven als het huidige concept, met twee vrije trainingen maar ze zouden ingekort worden tot zestig minuten elk.

De grootste verandering zou er namelijk komen op de zaterdag waar de vrije training en kwalificatie sessie die we vandaag kennen zouden verdwijnen. Die zouden vervangen worden door een kwalificatiesessie eerder op de dag die de grid zou bepalen voor een sprintrace van honderd kilometer in de namiddag.

Het resultaat van die sprintrace zou dan weer de grid bepalen voor de GP op zondag. Tijdens deze race zouden er ook geen beperkingen gelden aangaande banden of brandstofverbruik zodat de rijders het beste van zichzelf zouden kunnen geven.Het voorstel om de startgrid op zondag het resultaat in omgekeerde volgorde van de sprintrace te laten zijn werd al snel van de tafel geveegd omwille van de reden dat het te kunstmatig zou zijn.

De verschillende voorstellen staan nog steeds in hun kinderschoenen maar één ding staat vast: Liberty Media wil op de een of andere manier het format van een raceweekend helemaal veranderen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023