F1 wil rijdershulpmiddelen vanaf 2021 beperken

Dat de reglementswijzigingen in 2021 ingrijpend zullen zijn staat nu al vast, maar de details van alle wijzigingen zijn nog niet vastgelegd. Een van de voorstellen die op tafel liggen is dat de rijdershulpmiddelen vanaf 2021 serieus beperkt worden.


De F1, FIA en teams zijn volop de laatste hand aan het leggen voor het F1-reglement dat vanaf 2021 zal gelden. Tegen eind oktober moet daarover duidelijkheid zijn maar ondertussen worden er heel wat mogelijkheden bekeken.

De nieuwe regels moeten de sport aantrekkelijker maken er er mee voor zorgen dat we meer gevechten op de baan zien. Een van de pistes die bewandeld wordt is het. beperken van de rijdershulpmiddelen.

“Enkele zaken worden de komende maanden nog bekeken, daaronder het. beperken van bepaalde elektronica in de wagen alsook bepaalde rijdershulpmiddelen,” aldus Nikolas Tombazis volgens Chris Medland van ‘RACER’.

“Het is uiteraard een gevoelig onderwerp en we werken er hard aan om te vermijden dat we ongewenste gevolgen hebben.”

“We bespreken het beperken van de telemetriegegevens die van de wagen naar de pits gaan. Er zou dan niet meer ‘Je temperatuur is te hoog, doe dit en dat’ over de boordradio gezegd worden. We hebben veel liever een systeem dat de rijder aan boord van de wagen zelf ziet en waarvoor hij dan zelf verantwoordelijk is zonder dat een engineer aan de pitmuur alles constant opvolgt.”

Volgens Tombazis zouden het idee ook op tafel liggen om de onderkant van de wagens eenvoudiger te maken en met nog meer standaardonderdelen op de F1-bolides te werken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022