F2-piloot na dodelijke crash Anthoine Hubert: “Er was niemand van de FIA”

Tijdens een interview met ‘N-TV’ heeft Juan Manuel Correa te kennen gegeven dat hij vindt dat de FIA na de dodelijke crash van Anthoine Hubert te weinig betrokkenheid met hem toonde.


Kort na de dramatische crash tijdens de F2-race op het circuit van Spa-Francorchamps overleed Anthoine Hubert. Juan Manuel Correa, die met zijn bolide tegen de wagen van Hubert reed, was zwaargewond en vocht zeer lang voor zijn leven.

In de dagen na de zware crash traden bij Correa allerlei complicaties op. Correa lag een tijd in coma en even zag het er zelfs naar uit dat een been geamputeerd zou moeten worden.

Uiteindelijk slaagde Correa erin om succesvol een zeer zware operatie aan zijn been te ondergaan. Ondertussen is Corea volop bezig met een intense revalidatie maar wat Correa vooral stoort is het gebrek aan betrokkenheid van de FIA.

Het zit Correa duidelijk erg diep dat de FIA vooral publiekelijk het overlijden van Anthoine Hubert herdacht maar achter de schermen weinig belangstelling toonde voor het gevecht op leven en dood dat een andere F2-piloot aan het voeren was.

“In de dagen na de crash ging iedereen naar Monza terwijl ik ondertussen in het ziekenhuis lag en op de vierde dag bijna door ging,” aldus Correa tijdens een exclusief interview met ‘N-TV’.

“Er was niemand van de FIA, er was niemand die waakte over mij.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print