F2008 zal nog drastisch veranderen voor de GP van Australië

Aldo Costa, technisch directeur van Ferrari, bevestigt dat de F2008 die gisteren werd gepresenteerd nog zeer veel wijzigingen zal ondergaan alvorens hij aan de start komt in Melbourne.

"We hebben hard gewerkt aan de aerodynamica. De aërodynamische elementen zijn volledig veranderd op deze wagen. Op de wagen die we vandaag gepresenteerd hebben zijn ze nog tijdelijk hetzelfde als die op de oude wagen. Maar de wagen zal evolueren voor de eerste Grote Prijs en tegen dan is het volledig aerodynamisch pakket vernieuwd. De voor- en achtervleugel worden vernieuwd, het chassis en de sidepods worden smaller."

Ferrari veranderde ook de onzichtbare gedeeltes van de wagen. Zo werd de nieuwe ECU van Mclaren Electronic Systems toegevoegd en werd er hard gewerkt aan de ophanging.

"We hebben gewerkt aan de ophanging. Het is niet zichtbaar, maar het was nodig om onze prestaties te verbeteren op de circuits waar we het vorig jaar moeilijk hadden. We hebben elk onderdeel van de wagen geanalyseerd en herontwikkeld."

De F2008 rijdt vandaag z’n eerste rondjes op het circuit van Fiorano.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner