Familie plaatst laatste interview met Michael Schumacher online

Sinds het tragische ski-ongeluk van Michael Schumacher in 2013 is er nog maar weinig geweten over de gezondheidstoestand van de ‘Rekordmeister.’ Woensdag plaatste de familie het laatste interview op zijn officiële website.


Het bewuste interview werd afgenomen op dertig oktober 2013, ongeveer twee maanden voor zijn ongeluk, hij beantwoordt tien vragen met beknopte antwoorden.

We komen bijvoorbeeld te weten dat zijn eerste wereldtitel met Ferrari de meest emotionele was van allemaal en dat hij Mika Hakkinen het meeste apprecieerde als tegenstander.

Ook Michael Schumacher had idolen in zijn jonge jaren, tijdens zijn periode in de karting keek hij op naar Ayrton Senna en Vincenzo Sospiri maar zijn grootste idool was toch zijn naamgenoot, de Duitse doelman Toni Schumacher.

Hij laat ook optekenen dat het belangrijk is om jezelf steeds in vraag te stellen, nooit te zelfzeker te worden. Hij vindt dat je altijd moet proberen om jezelf te verbeteren, altijd proberen om de volgende stap te zetten, dat is volgens hem het recept wat hem bracht naar alles wat hij bereikt heeft.

Schumacher hamert ook op het feit dat Formule 1 een teamsport is en hij haalt ook het belang aan van Ross Brawn. De Brit was aanwezig bij alle successen die Schumacher behaalde, zowel bij Benetton, Ferrari en Mercedes.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat je van iedereen iets kan leren en niet alleen van de rijders die vooraan rijden volgens de Duitser.

Hij haalt ook aan hoe belangrijk de karting is als voorbereiding op het grotere werk, je leert er vooral wiel-aan-wiel te racen. Zoals bij elke sport is talent belangrijk maar het is niet genoeg om de top te bereiken volgens Schumacher. Er zijn nog veel punten waar hard aan gewerkt moet worden en dat begint al bij het karten.

Wie het volledig interview wil lezen: klik hier

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print