Familie Williams trekt zich terug uit het Williams F1 team

Na de verkoop aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital heeft de familie Williams besloten om na de GP van Italië een stap opzij te zetten en de Formule 1 te verlaten.


Na 43 jaar actief te zijn geweest in de Formule 1 en na maar liefst 739 GP’s stapt de roemrijke familie Williams uit de Formule 1. De beslissing komt er nadat de renstal werd verkocht aan Dorilton Capital en het betekent meteen ook dat Claire Williams na de race op Monza opstapt als waarnemend teambaas bij Williams.

Ooit goed voor maar liefst negen wereldtitels bij de constructeurs, zeven wereldtitels bij de rijders en 114 GP-overwinningen maar de voorbije jaren ging het met het Williams F1 team van kwaad naar erger. De renstal zakte geleidelijk aan weg naar de onderste regionen van de Formule 1.

In 1997 kroonde Williams zich voor een laatste keer tot wereldkampioen in het constructeurkampioenschap, het was het jaar ook waarin Jacques Villeneuve het met Williams in het rijderskampioenschap haalde van Michael Schumacher.

De voorbije jaren was de ooit zo roemrijke renstal afgezakt naar de onderste regionen van de Formule 1. Zowel op sportief als financieel vlak verslechterde de situatie en Williams zag zich uiteindelijk genoodzaakt om een ‘strategische review’ te doen. Het uiteindelijke resultaat daarvan was de verkoop van het F1-team aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital.

Opmerkelijk genoeg liet Claire Williams na de bekendmaking van de verkoop weten dat de familie Williams betrokken zou blijven bij de renstal. Dat bleken echter loze woorden want na komend raceweekend zal niet alleen Claire Williams maar de gehele Williams-familie zich terugtrekken uit de gelijknamige renstal. De naam Williams zal voorlopig wel blijven bestaan in de Formule 1.


a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”williams_f1-bolide_headline.png”;}
Na de verkoop aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Dorilton Capital heeft de familie Williams besloten om na de GP van Italië een stap opzij te zetten en de Formule 1 te verlaten.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print