Fans Lewis Hamilton blijven wachten op officieel nieuws, Mercedes zinspeelt op terugkeer

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het is nog steeds wachten op officieel nieuws rond Lewis Hamilton en zijn aanwezigheid op de F1-startgrid dit jaar. Bij Mercedes blijven ze op hun sociale media-kanalen ondertussen zinspelen op een terugkeer van Hamilton.

Sinds zijn verloren seizoensfinale in Abu Dhabi en het daardoor naast een achtste F1-titel grijpen hult Lewis Hamilton zich in stilzwijgen. Hamilton is opvallend afwezig op de sociale media, al is dat niet de allereerste keer.

Dit gecombineerd met enkele uitspraken van Toto Wolff en andere F1-insiders leidde tot speculaties dat we Hamilton komend seizoen mogelijk niet op de F1-startgrid zullen zien en dat hij afscheid neemt van de sport.

Volgens diverse bronnen zou de beslissing van Hamilton afhangen van de resultaten van het onderzoek van de FIA naar de gebeurtenissen en beslissingen tijdens de laatste race in Abu Dhabi.

Die zullen echter pas vlak voor aanvang van het seizoen bekend gemaakt worden en dat zou betekenen dat Hamilton zowel de presentatie van de nieuwe Mercedes F1-bolides alsook testdagen in Barcelona en Bahrein zou missen. Het ziet er dan ook naar uit dat we al veel eerder zullen weten of Hamilton dit jaar gewoon opnieuw voor Mercedes zal rijden en op de F1-startgrid zal staan.

Ondertussen plaatste Mercedes al diverse nieuwe beelden van George Russell in Mercedes-outfit online. Van Lewis Hamilton is er zo’n beeldmateriaal niet maar aan de hand van verschillende posts op sociale media lijkt Mercedes te zinspelen op een verlengd verblijf en terugkeer van Hamilton op de startgrid.