“Fans moeten beslissen over grootsheid van Vettel”

Fernando Alonso gaf vandaag zijn eigen visie op de uitspraken van Bernie Ecclestone over Sebastian Vettel.
image
Ecclestone verklaarde deze week nog dat hij Vettel tot de grootsten aller tijden rekende. Ferrari-rijder Fernando Alonso houdt er een iets andere mening op na. De Spanjaard vindt dat de fans moeten besluiten of Vettel al dan niet een plaats verdient tussen de andere F1-legendes.

De Duitser staat aan de vooravond van zijn vierde opeenvolgende wereldtitel, en dat wil toch wel iets zeggen. Velen menen echter nog steeds dat Vettel een groot deel van zijn succes te danken heeft aan de sterkte van zijn team, en dan vooral aan het supertalent dat Adrian Newey heet.

“Het is eigenlijk ook aan de fans, want zij volgen de F1 al al die jaren. Zij supporteren voor één of andere rijder, en dat hangt in veel gevallen af van het land vanwaar ze komen. Sommigen zullen hem onder de grootsten aller tijden rekenen, maar anderen zullen daar nog wat mee wachten, en zien wat hij in de toekomst kan doen.” verklaarde Alonso in India.

“Sommigen zullen zeggen dat Ayrton Senna de grootste is die er ooit is geweest, omdat die over de hele wereld het meest geliefd was. En dan is er ook nog Michael Schumacher, en heel wat anderen, waarvan zal afhangen in welk land je die vraag gaat stellen.”

De tweevoudig wereldkampioen is echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Met zijn 32 jaar is hij nog niet aan het einde van zijn latijn, en de honger naar één of meer titels is dan ook nog steeds enorm.

“De laatste vier jaar heb ik drie keer om de titel gestreden. Daarin eindigde ik telkens als tweede, en dat is wel wat triest om er zo dichtbij te zijn, maar ik ben wel heel trots omdat ik in mijn beste vorm verkeer, en de mooiste races van mijn leven meemaak.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print