Felipe Massa krijgt Ferrari-motor tijdens afscheid

Felipe Massa heeft naar aanleiding van zijn afscheid bij Ferrari van de Italiaanse renstal een F1-motor gekregen.
image
De Braziliaan verlaat Ferrari nadat hij jarenlang bij de renstal heeft gereden en zal volgend jaar voor Williams rijden. Massa heeft naar aanleiding van zijn afscheid een F1-motor van Ferrari gekregen.

En het is niet zomaar een F1-motor want de motor die Felipe Massa heeft gekregen is de V8-motor waarmee Massa in 2008 bijna wereldkampioen werd op het circuit van Interlagos. Gedurende enkele seconden zag het er immers naar uit dat Massa wereldkampioen zou worden, ware het niet dat Lewis Hamilton in de allerlaatste bocht nog aan Timo Glock kon voorbij gaan om zo de wereldtitel te veroveren.

Felipe Massa bedankt Ferrari voor de jarenlange samenwerking en verwees ook naar zijn crash op de Hungaroring in 2009.

“We begonnen jaren geleden samen en ik wil iedereen bedanken: de mecaniciens, ingenieurs, iedereen die op het circuit werkt en achter de schermen in Maranello,” zei Felipe Massa tijdens de Kerstlunch van Ferrari. “Ieder van jullie heeft me steeds ongelooflijk veel steun gegeven, zeker op de zeer moeilijke momenten. Ik zal ook nooit vergeten wat Ferrari voor mij heeft gedaan toen ik mijn ongeval meemaakte in 2009.”

“Het is onder zo’n omstandigheden dat je beseft wat het betekent om geliefd te zijn en in deze sfeer bij Ferrari te werken. Het is een uniek gevoel om deel te kunnen uitmaken van deze familie en ik zal het missen.”

Massa blikte ook al even vooruit naar volgend jaar en had een speciale boodschap voor Fernando Alonso.

“Bedankt Fernando. We zullen elkaar opnieuw tegenkomen op de baan en deze keer zal ik proberen om jou niet zo eenvoudig te laten passeren,” zei Massa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print