Felipe Massa riskeert 6 jaar cel in Brazilië

Massa zal naar eigen zeggen de komende twee races alles in het werk stellen om Alonso aan de titel te helpen. Maar de Braziliaanse rijder kan maar beter uitkijken wat hij doet, een celstraf zou wel eens het gevolg kunnen zijn.
Felipe Massa liet de voorbije dagen weten dat hij Alonso volledig zal steunen in zijn strijd voor de titel. Massa zei zelfs dat dit ook in Brazilië het geval is, ondanks dat hij verwacht om daar in aanmerking te komen voor de overwinning.

Massa zou zelfs op eigen initiatief aan de kant gaan om Alonso eventueel voorbij te laten indien dit moet. Dergelijk manoeuvre kan niet als een teamorder beschouwd worden en zou zelfs niet bestraft kunnen worden in de Formule 1.

Een andere mogelijke bestraffing kan echter wel volgen. Massa riskeert 6 jaar cel liet Paulo Castilho weten, een procureur uit Brazilië.

Massa kan immers in zo’n situatie aangeklaagd worden omwille van een inbreuk tegenover de wet ter verdediging van de rechten van de supporters. De wet stelt dat frauderende sporters tot 6 jaar cel riskeren.

“Als hij het doet dan zal hij het circuit van Interlagos met handboeien verlaten,” luidde de krachtige uitspraak van Paulo Castilho.

Massa kan dus maar beter uitkijken wat hij doet tijdens de GP van Brazilië. Uiteraard staan ook de rijders van Red Bull en McLaren dezelfde mogelijke straf te wachten bij een gelijkaardig incident.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:1:{s:9:”file_name”;s:26:”massa_brazilie_620_260.jpg”;}
Massa kan maar beter oppassen wat hij doet tijdens de GP van Brazilië, anders kan het wel eens zijn dat een gevangenisstraf dreigt.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021