Felipe Nasr (Sauber): “Snelste tijd niet met een lege brandstoftank gereden”

Felipe Nasr reed gisteren tijdens de derde testdag in Jerez de snelste tijd. De Braziliaan ontkent alvast dat hij die rondetijd met een lege brandstoftank heeft gereden.

Resultaten van F1-tests interpreteren blijft enorm moeilijk. De wagens rijden met verschillende configuraties, sommigen rijden met een volle brandstoftank, anderen met een zo goed als lege brandstoftank. Het is dan ook bijna onmogelijk om als buitenstaander conclusies te trekken uit de resultaten van een F1-test.

Gisteren liet Nico Rosberg nog weten verrast te zijn door het feit dat al drie dagen op rij een F1-bolide met een motor van Ferrari bovenaan de tijdlijsten is terug te vinden. Gisteren was dat Felipe Nasr in de nieuwe Sauber C34. Opmerkelijk, aangezien Sauber vorig jaar geen enkel wk-punt kon behalen.

Meteen zijn er dan speculaties dat Felipe Nasr met een zo goed als lege brandstoftank zijn besttijd zou gereden hebben, maar Nasr ontkent dat alvast.

“Ik reed niet met weinig brandstof,” zei Felipe Nasr na zijn besttijd op dinsdag. “Ik zou niet zeggen dat we met de zachte band op de ‘maximum performance’ zaten maar we deden enkele redelijke ronden erop. Ik denk dan ook dat het nog iets beter kan.”

Felipe Nasr liet eveneens weten dat hij niet verwacht dat Sauber tijdens raceweekends besttijden zal laten noteren, maar het is overduidelijk wel een grote stap voorwaarts dat het team zet. Nasr denkt eveneens dat de teams met een motor van Mercedes momenteel verstoppertje aan het spelen zijn.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print