Felle kritiek op hobbels in F1-circuit: “Ongelooflijke hoofdpijn, er zullen crashes gebeuren”

De F1-piloten zijn na de eerste oefensessies niet te spreken over de vele enorme hobbels die er op het Circuit of The Americas zijn.


“Na de eerste oefensessie voelde ik me niet goed,” zei Lewis Hamilton. “Het is met voorsprong het meest hobbelige circuit waar ik ooit op gereden heb. Ik had een ongelooflijke hoofdpijn.”

“Op sommige plaatsen zorgen de hobbels ervoor dat een circuit extra karakter krijgt. Ik ben dan ook geen fan van een biljartvlak circuit, maar dit circuit heeft ongelooflijk veel en enorme hobbels.”

Volgens Hamilton voel je in een F1-bolide echt alle hobbels, wat het Circuit of The Americas zo problematisch maakt.

“Het probleem voor mij, en bij uitbreiding voor ons allemaal, is dat we niet veel vering hebben. Je rijdt bijna letterlijk met je kont tegen het asfalt en je rug vangt alle schokken op.”

“Ik voelde me dan ook verschrikkelijk. Ik had een ongelooflijke hoofdpijn na de eerste oefensessie en moest gaan neerliggen. Ik voelde me echt niet goed.”

Ook verschillende andere rijders, waaronder Sergio Perez, uitten felle kritiek op de hobbels. Heel wat rijders gingen ook al van de baan erdoor.

“Het kan erg pijnlijk zijn. Je kan je als rijder ernstig zeer doen wanneer je over de hobbels rijdt en je zag ook al heel wat rijders tegen hoge snelheid van de baan gaan,” aldus Perez.

“Het is echt onaanvaardbaar. Ik denk dat we ons over de limiet bevinden. We hebben enkele incidenten gezien door de hobbels en dat is niet aanvaardbaar.”

Perez vreest dat het tijdens de race op zondag nog erger zal zijn omdat de rijders dan ook nog af te rekenen krijgen met de bandenslijtage.

“Tijdens de race, en ik hoop voor alle duidelijkheid niet, verwacht ik dat er rijders zullen crashen wanneer de bandendegradatie begint. Wanneer je plots verkeerd over een hobbel rijdt dan vlieg je in de muur.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022