Fernando Alonso aan de start van de 24 uren van Daytona?

Volgens ‘Racer.com’ zal Fernando Alonso in 2018 deelnemen aan de 24 uren van Daytona met United Autosports, het team van McLaren-CEO Zak Brown.

Minder dan een jaar na zijn deelname aan de Indy 500 zullen we de tweevoudig wereldkampioen F1 aan het werk zien in een andere legendarische Amerikaanse race. In de 24 uren van Daytona zal Alonso een wagen delen met Lando Norris en Phil Hanson.

Normaal gesproken zal de Spanjaard de week voor de race in Abu Dhabi de kans krijgen om zijn LMP2-bolide te testen. Dit zal aansluitend gebeuren op een test die al georganiseerd werd op het circuit van Paul Ricard voor zijn teamgenoot Norris.

De race valt in tegenstelling tot de Indy 500 niet gelijk met een F1-race en Alonso ziet het als een kennismaking met de langeafstandsracerij. Het is ook een goede voorbereiding voor een eventuele deelname aan de 24 uren van Le Mans want zoals bekend jaagt hij de befaamde “Triple Crown” na.

“Ik heb al eerder laten weten dat de Triple Crown mijn hoofddoel is,” liet Alonso in Austin weten. “Ik weet dat de Indy 500 een mooie uitstap was en ik voelde me ook competitief maar het was een grote uitdaging die ik zonder ervaring ben aangegaan. Zonder testen of ook maar enige ervaring met racen op een oval.”

“Ik was er toch competitief maar nu is er een kans om me beter voor te bereiden op Le Mans dan op de Indy 500.”

De Spanjaard heeft nog geen overeenkomst met een team om in Le Mans te racen. In de wandelgangen wordt er echter al een tijdje gefluisterd dat Toyota misschien wel geïnteresseerd is in de diensten van Alonso voor 2018 en bovendien zou McLaren hem niets in de weg leggen.

United Autosports zal met twee wagens deelnemen in de LMP2-klasse en de andere bolide zal bestuurd worden door Paul di Resta en Will Owen en een nog te bepalen derde rijder.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print