Fernando Alonso: “Alpine F1-bolide moest aangepast worden aan mijn rijstijl”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Volgens Fernando Alonso bewijzen de recent betere resultaten dat hij nu met veel meer vertrouwen rondrijdt en zich veel comfortabeler voelt in de F1-bolide van Alpine.

“Ik heb gezegd dat het drie of vier races zou vergen om in de wagen mijn niveau te halen,” vertelde Alonso tegenover het Spaanse ‘SoyMotor.com’.

“Uiteindelijk waren het zes of zeven races maar nu voel ik me comfortabeler in de wagen.”

Uiteindelijk kwam met de ervaring ook het vertrouwen in de F1-bolide van Alpine en daarmee verbeterden ook de resultaten van Alonso. Een mooi voorbeeld daarvan was het indrukwekkende gevecht van Alonso met Lewis Hamilton tijdens de GP van Hongarije, een race waarin Alonso uiteindelijk als vierde finishte.

“Er zijn enkele dingen die me geholpen hebben, niet alleen op het vlak van het racen maar ook uit de wagen,” verklaarde Alonso zijn steeds betere performance tijdens zijn F1-comeback.

“De voorbanden, die iets gevoeliger zijn dit jaar. We hebben verschillende dingen aan de wagen veranderd zodat ze beter bij mijn rijstijl passen, van de stuurbekrachtiging tot het gevoel aan het stuur en het gripniveau dat het je geeft.”

“Er waren ook enkele kleine aanpassingen aan de rembalans en het remmen op de motor. Iedere rijder heeft zijn afstelling waarmee hij het meeste uit de wagen kan halen en het heeft ons wat tijd gevraagd om alles te optimaliseren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021